18. kolovoza 2014. završio je europski projekt Škola poduzetničke konkurentnosti na tržištu rada za gimnazijalce  koji je pripremila i provela I. gimnazija iz Zagreba u partnerstvu s Drugom ekonomskom školom iz Zagreba i u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje te predstavnicima tržišta rada.

Tijekom dvanaest mjeseci provedbe projektni tim i projektna radna skupina ostvarili su suradnju s više od dvadeset stručnjaka različitih profila i uspješno su ostvarili sve predviđene projektne rezultate.

Svi detalji o provedbi projekta dostupni na mrežnoj stranici www.poduzetnistvo.prva.hr, a ondje se nalaze i ključni rezultati projekta – materijali za učenje i poučavanje poduzetništva u gimnazijama i drugim srednjim školama dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku. Na ovim je mrežnim stranicama moguće pronaći i preuzeti kurikul predmeta Poduzetništvo, udžbenik, priručnik za nastavnika, hrvatsko-engleski i englesko-hrvatski rječnik poduzetništva, ispit za provjeru razvijenosti poduzetničke kompetencije i materijale za provedbu aktivnosti učenja u poduzeću.

I. gimnazija iz Zagreba nastavit će s diseminacijom projektnih rezultata da bi dala podršku školama koje se odluče za uvođenje Poduzetništva, a svi su materijali upućeni i na nadležne institucije.

Za sve informacije o provedbi projekta i projektnim rezultatima možete se obratiti ravnateljici I. gimnazije Dunji Marušić Brezetić na adresu info@prva.hr ili voditelju projekta Igoru Lukiću na adresu igor.lukic.ipa@gmail.com.