12. svibnja završen je ciklus radionica za 28 učenika projektne skupine. Naši učenici  sudjelovali su na 120 sati radionica u okviru šest modula: Od ideje do projekta, Poduzetnost kao način razmišljanja i djelovanja, Poduzetničke vještine, Poduzetnik u odnosu prema drugima, Od projekta do tvrtke i Spremni za tržište rada.

Bilo je jako zanimljivo, ali i naporno. Trebalo je uskladiti 120 sati radionica i redovnu nastavu. Bilo je dana kada smo padali od umora, ali je bilo i smijeha i zabave. Učenici imaju iza sebe organizaciju humanitarnoga sajma Kap dobrote, napravljen nacrt zbornika, odnosno hrvatsko-engleskoga rječnika poduzetništva koji čeka uređivanje i tisak, mnogo novih informacija i prijatelja.

Učenici su ostali u kontaktu i sa svojim predavačima; s nekima dijele i zatvorenu grupu na Facebooku, što dovoljno govori o povezanosti s osobama koje su ih na radionicama poticale da sami istražuju, uče, gledaju, pitaju.

Učenicima se posebno svidio radionički tip nastave u kojoj su bili aktivni sudionici u svim aktivnostima. Zbog toga su s radošću dolazili na sate Poduzetništva, pa se nadamo da će se i u redovnoj nastavi sve češće primjenjivati aktivne metode poučavanja. Kako su nam učenici rekli, bolje pamte i više nauče kada se nastava vrši na takav način, a i motivacija im raste.

U razgovoru s nekim roditeljima učenika iz projektne skupine saznali smo da su učenici samopouzdaniji, da se bolje izražavaju i da su zadovoljniji. Sve nas to silno veseli jer nam potvrđuje da smo na pravom putu te da imamo snage i znanja za neophodne promjene sustava.