19. kolovoza 2013. godine započeo je EU projekt Škola poduzetničke konkurentnosti na tržištu rada za gimnazijalce koje je osmislila I. gimnazija iz Zagreba u partnerstvu s Drugom ekonomskom školom iz Zagreba i u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje te predstavnicima tržišta rada. Projekt sufinancira Europska unija, a provodi se u sklopu predpristupnoga fonda IPA IV. komponente – Ljudski resursi, odnosno Europskoga socijalnog fonda. Vrijednost projekta iznosi 167 203,76 eura.

Projekt će trajati 12 mjeseci tijekom kojih će se izraditi dvojezični kurikul, udžbenik, priručnik za nastavnike i zbornik radova za novi školski izborni predmet Poduzetništvo. U tom periodu organizirat će se predavanja vrhunskih stručnjaka iz područja poduzetništva za odabranih 28 učenika te će se organizirati posjeti renomiranim hrvatskim i multinacionalnim tvrtkama. Učenici će imati i priliku odraditi petodnevnu praksu u jednoj od tih tvrtki.

Za potrebe provođenje projekta u prostorijama I. gimnazije otvoren je projektni ured i oformljen je projektni tim i radna skupina koju čine profesori I. gimnazije i Druge ekonomske škole.