Voditeljica SEECEL-a (Centar jugoistočne Europe za učenje za poduzetništvo) gđa Efka Heder i njezina zamjenica gđa Maja Ljubić održale su 12. veljače predavanje nastavničkom vijeću o strateškim dokumentima Europske unije koji su nužan okvir za razvoj poduzetnoga društva. Po njihovim riječima poduzetno društvo nije moguće razvijati bez poduzetnoga obrazovnog sustava. Poduzetničke bi škole trebale biti mjesta susreta i suradnje između učenika, nastavnika, roditelja, poduzetnika i lokalne zajednice. Tome teže i u SEECEL-u , pa su niz svojih projekata i aktivnosti usmjerili na razvijanje indikatora poduzetničke škole te na provođenje edukacije o poduzetnosti kao ključnoj kompetenciji i međupredmetnoj temi u osnovnim i u visokim školama, a uskoro će krenuti i u projekt razvoja poduzetničkih škola među srednjim školama u regiji.

Tom su prigodom gospođe Heder i Ljubić dale otvorenu podršku našem projektu jer je i njegov cilj razvoj poduzetničke kompetencije, ali iz perspektive posebnoga predmeta, pa time dodatno definira koncept učenja za poduzetništvo.

Tim SEECEL-a upoznao je nastavnike s različitim modalitetima suradnje, a posebno je važno istaknuti veliku bazu priprema za nastavu i sličnih materijala kojima se može pristupiti na mrežnim stranicama organizacije.