EU projekti_logo

Tvrtka EU PROJEKTI (www.eu-projekti.com) jedna je od vodećih hrvatskih konzultantskih tvrtki za EU fondove, projektni management, edukacije i strateški razvoj. Surađujemo s krovnim organizacijama iz javnoga, poslovnoga i civilnoga sektora kao što su Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatski savez zadruga, Udruga gradova u RH, Hrvatsko novinarsko društvo, a dosad smo o EU fondovima educirali više od 7 000 osoba iz različitih sektora. Ukupna vrijednost dosada provedenih i pripremljenih projekata veća je od 200 milijuna eura, od čega se posebno ističu projekti financirani iz programa Unije (FP7, CIP, Culture, Media i dr.) i programa IPA u financijskoj perspektivi 2007. – 2013. Trenutačno stručnjaci u EU PROJEKTIMA rade na pripremi infrastrukturnih i drugih projekata koji će se financirati iz strukturnih i drugih investicijskih fondova u periodu 2014. do 2020. godine u sektorima zaštite okoliša, urbane mobilnosti, turizma, IKT-a i drugih. Također smo autori prvoga portala o EU fondovima u Hrvatskoj i regiji –  www.eu-projekti.info na kojemu se mogu pronaći sve relevantne informacije o EU fondovima kao i trenutačno otvoreni natječaji.

EU Projekti Info_logo

U širokoj paleti naših savjetodavnih usluga izdvajamo:

  • pripreme strateških i drugih razvojnih dokumenata (strategije, poslovni planovi, operativni programi)
  • priprema i provedba projekata financiranih iz EU fondova i drugih fondova (priprema cjelokupne natječajne dokumentacije, studije izvodljivosti, analize troškova i koristi, izvještavanje i evaluacija, javne nabave)
  • edukacije za veće i manje grupe, in-house treninzi
  • analiza mogućnosti organizacije za korištenje EU fondova, izrade baze projekata i identifikacija adekvatnih izvora financiranja.

U projekt Škola poduzetničke konkurentnosti na tržištu rada za gimnazijalce uključili smo se jer vjerujemo da mladi ljudi što prije trebaju steći praktična radna iskustva u organizacijama i sektorima od njihovoga interesa da bi nadopunili teorijska znanja koja stječu u tijeku obrazovnoga procesa. Uz to, vjerujemo da je metoda učenja praktičnim radom jedna od najuspješnijih metoda za usvajanje novih znanja zbog čega već drugu godinu zaredom održavamo i internship program, tj. praksu za studente završnih godina društveno-humanističkih fakulteta kojom mogu steći znanja i vještine nužne za buduće pozicioniranje na tržištu rada.

S obzirom na vremenska ograničenja, tj. 5 radnih dana koje su učenice 1. gimnazije provele u našoj tvrtki te dob polaznica, osmislili smo zadatke  prilagođene njihovim znanjima i mogućnostima i vjerujemo da su im bili interesantni. Učenice su se pridružile logističkom timu naših interna te primarno pomogale u organizaciji konferencije o EU fondovima koja je bila održana 18. lipnja, a kao poseban zadatak razvile su plan live praćenja konferencije pomoću društvenih mreža te koordinirale i odradile live-stream konferencije na Facebooku i Twitteru. Uz to napravile su plan redizajna portala www.eu-projekti.info s prijedlozima kako portal učiniti preglednijim i jednostavnijim za korištenje pri čemu su naučile koristiti novu prezentacijsku programsku podršku (softver) Prezi.

Veoma smo zadovoljni angažmanom učenica na praksi i smatramo ovaj projekt veoma uspješnim i uvjerenja smo da je učenike potrebno poučavati poduzetnosti u svim fazama obrazovanja da bi bili spremniji odgovoriti na stvarne životne izazove koji ih očekuju u poslovnom svijetu.

SASA8003s