Tijekom provedbe europskoga projekta I. gimnazije razvijeni su popratni materijali koji učeniku i nastavniku mogu biti korisni tijekom edukacije za poduzetništvo.

Riječ je o ispitu za provjeru razvijenosti poduzetničkih kompetencija učenika koji se treba provesti prije početka edukacije i po završetku edukacije. Preporučuje se da ispite nastavnik provede u suradnji sa stručnom službom škole koja mu može pomoći u analizi rezultata i u procjeni napretka u razvijenosti poduzetničkih kompetencija kod učenika.

Drugi materijal dostupan za preuzimanje vezan je uz provedbu aktivnosti učenja u poduzeću. Riječ je o Dnevniku pripravnika u kojem učenik i mentor iz tvrtke koja je odabrana za suradnju u provedbi predmeta Poduzetništvo, bilježe tijekom nastavne godine učenikove zadatke i rezultate rada u tvrtki. Sljedeći je materijal Evaluacija pripravnika u kojemu mentor iz tvrtke u kojoj učenik stječe osnovno radno iskustvo, procjenjuje učenikovu uspješnost obavljanja zadataka i razvijenost osnovnih poduzetničkih kompetencija.

Materijali su dostupni za preuzimanje u dijelu Projektni rezultati, a važno je istaknuti da materijale Dnevnik pripravnika i Evakuacija pripravnika nije moguće koristiti, već oni predstavljaju primjer prema kojemu nastavnik može izraditi svoje materijale.