U sklopu projekta Škola poduzetničke konkurentnosti na tržištu rada za gimnazijalce organizira se natjecanje u pisanju eseja na temu iz poduzetništva. Tema eseja glasi U poduzetništvu bi društvena korist trebala biti važnija od profita.

Tri najbolje napisana eseja bit će nagrađena mjesta atraktivnim nagradama, a prvo mjesto i nagradnim izletom. U nastavku možete pročitati više o pravilima natjecanja.

Nemojte propustiti priliku za osvajanje vrijednih nagrada i pošaljite svoj esej na info@prva.hr do 6. lipnja 2014.!

 

Upute za pisanje eseja

Tema: U poduzetništvu bi društvena korist trebala biti važnija od profita

U eseju analizirajte zadanu temu propitujući i strukturirajući svoju odabranu tezu. Esej oblikujte kao zaokruženu cjelinu; esej treba sadržavati uvod, razradu i zaključak.

Traženi font je Times New Roman, 12, dvostruki prored.

Napomena: Pod pojmom društvena korist podrazumijeva se društveno odgovorno poslovanje kada tvrtka ili poduzetnik uz redovno poslovanje pripremaju i provode društveno odgovorne projekte primjerice humanitarnim akcijama, ekološkim akcijama, pomaganjem ugroženim skupinama, pomaganjem skupinama s posebnim potrebama, donacijama, stipendijama, ekološki prihvatljivim obrascima poslovanja i sl.

 

Kriteriji za ocjenjivanje eseja

 

U eseju će se vrednovati sljedeći elementi:

stupanj analitičnosti / misaona dubina

kritičnost u obradi teme

originalnost i adekvatnost primjera

točnost i kvaliteta navoda.

Napisani esej pošaljite elektroničkom poštom na info@prva.hr s naznakom ZA NATJEČAJ – ESEJ/PODUZETNIŠTVO najkasnije do 6. lipnja 2014.

 

Obavezno navedite ime, prezime i razred.

 

Najbolje napisani eseji bit će nagrađeni (prva tri mjesta bit će nagrađena atraktivnim nagradama, a prvo mjesto dodatno i nagradnim izletom).