Učenici su od 18. do 21. ožujka 2014. sudjelovali na radionicama modula Poduzetnik u odnosu prema drugima. Raspravljali su i informirali se o društveno odgovornom poslovanju, društvenom poduzetništvu i poslovnoj etici. S predavačem Teodorom Petričevićem, jednim od pionira društvenoga poduzetništva u Hrvatskoj, učenici su imali priliku upoznati se s uspješnim tvrtkama i u Hrvatskoj koje zapošljavaju osobe s posebnim potrebama, žene starije dobi ili pripadnike manjina. Uvjerili su se da je u praksi moguće biti etičan, ekološki osviješten i pritom ostvariti profit. Polako ali sigurno ovakvim radionicama rušimo stereotipe o poduzetniku kao slabo obrazovanoj i moralno upitnoj osobi muškoga spola. Zajedno učimo da je moguće biti pošten, mlad i ne nužno muškoga spola da bismo razvijali svoje ideje i zapošljavali sebe i druge.

Teodor Petričević stručnjak je za društveno poduzetništvo i razvoj civilnoga društva. I sam je društveni poduzetnik i osnivač udruge ACT, direktor društvenoga poduzeća ACT Printlab, predsjednik glavne skupštine socijalne zadruge Humana Nova te CEDRA-e – centra za eko-društveni razvoj.

Za naš projekt izuzetno je bitno rušiti predrasude, nemoguće pretvarati u moguće te promovirati optimizam i solidarnost kao ključ razvijanja poslovanja po mjeri čovjeka, ukratko – širiti horizonte naših učenika. Gospodin Petričević nam je u tome pomogao. Hvala njemu i motiviranoj projektnoj skupini.