Nakon dugotrajnoga pretraživanja obrazovnih institucija u Europi i traženja škole koja bi svojim programom mogla najviše koristiti ostvarivanju projektnih ciljeva, uspjeli smo stupiti u kontakt s gimnazijom Rungsted Kyst iz šire okolice Kopenhagena. Nakon višetjednoga dopisivanja dogovoren je studijski posjet radne skupine projekta I. gimnazije u zadnjem tjednu ožujka.

Gimnazija u Rungsted Kystu zanimljiva nam je jer se u njihovom gimnazijskom programu već godinama izvodi nastava predmeta Kreativnost, inovativnost i poduzetništvo. Nastavnica Irmelin Funch Jensen osmislila je poseban model facilitiranja koji je prihvaćen na nacionalnoj razini. Nastavnica je i poduzetnica te putem svoje tvrtke promovira osmišljeni model.

Radna će skupina na studijskom putovanju propitivati na koji način se testira i razvija inovativna i poduzetnička kompetencija korištenjem aktivnih metoda poučavanja u predmetu Kreativnost, inovativnost i poduzetništvo, ali i kako se u nastavi drugih predmeta mogu objediniti specifična znanja i razvijanje inovativnosti i poduzetnosti te kako se provode interdisciplinarne provjere znanja.

Ovaj će posjet poslužiti i kao početak prijateljstva između 1. gimnazije iz Zagreba i gimnazije u Rungsted Kystu. Naime, 1. gimnazija je već pozvana na Festival inovacije koji najesen organizira ta danska gimnazija.