Kao što je već napomenuto, projekt je dobio nedvosmislenu potporu različitih institucija u zemlji. S obzirom da naš projekt spaja dva područja ljudskog djelovanja – ekonomiju i obrazovanje, potporu su nam dale institucije nadležne za jedan i za drugi sektor. Spomenimo Ministarstvo poduzetništva i obrta koje je i odgovorno za promociju učenja o poduzetništvu. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras iskazao je javno podršku uvođenju ovakvoga sadržaja te je obećao potporu u smislu uvođenja nastave o poduzetništvu u što je moguće više srednjih škola.

Predstavnik Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević na svečanom je predstavljanju projekta izrazio zadovoljstvo pokretanjem ovakvoga projekta i skrenuo je pozornost na europsku dimenziju ovoga programa jer priprema učenike za profesionalni razvoj na tržištu od 500 milijuna ljudi.

Pomoćnica ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje Tihana Radojčić obećala je angažman Agencije na projektu te na implementaciji novoga nastavnog sadržaja. Naime, rezultati projekta bit će predstavljeni Agenciji za odgoj i obrazovanje kao orijentir za daljnje razvijanje strategije učenja o poduzetništvu. Preuzimanje inicijative i poduzetničko djelovanje jedna je od osam ključnih kompetencija koju trebaju razvijati svi građani Europske unije.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i i sporta posredstvom predstavnika Odjela za razvoj Hrvatskog kvalifikacijskog okvira gospodina Jure Biloglava objasnilo je kako se ovaj projekt uklapa u razvoj Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira.

Grad Zagreb je i konkretno podržao projekt sufinancirajući ga, a bez razumijevanja gradske vlasti ne bi naš projekt mogao biti ni odobren.

Nadamo se kako će dana obećanja o podršci projektu biti ispunjena i da će pokazano razumijevanje uroditi konkretnim pomacima u usavršavanju nastavnika i obrazovanju učenika po završetku projekta.