U sklopu našega projekta organizirali smo usavršavanje nastavnikana temu Poduzetništvo kao izborni predmet u gimnazijama. Stručno usavršavanje trajalo je od 30. lipnja do 3. srpnja 2014. godine, a sudjelovalo je 27 nastavnika hrvatskih škola.

 

Nastavnici gimnazija prošli su na usavršavanju skraćeni program koji su prošli učenici. Na početku i na kraju stručnoga usavršavanja provedeno je testiranje poduzetničke kompetencije sudionika. Osim predstavljanja projekta, teme predavanja i radionica bile su: Poduzetnost kao ključna kompetencija i važnost uloge poduzetnika, Inovativnost, Od projekta do tvrtke, How to make your students more creative, innovative and entrepreneurial, The Danish innovative KIE model in the classroom, Organizacijske vještine, Interkulturalne vještine, Od ideje do projekta, Financije i računovodstvo, Komunikacijske vještine i Poduzetnik u odnosu prema drugima. Na kraju svakoga dana provedena je evaluacija među sudionicima, a zadnji dan održan je okrugli stol s učenicima koji su sudjelovali u projektu i razmijenili svoja iskustva i naučeno sa sudionicima stručnoga usavršavanja. Učenici I. gimnazije Paula Marsenić, Jurica Blaslov, Edolina Morina i Matija Ricov nastavnicima iznijeli su svoja mišljenja o radionicama i o onome što je dobro, a što treba mijenjati u školi.

 

Nakon završetka stručnoga usavršavanja ravnateljica I. gimnazije sudionicima je podijelila potvrde o sudjelovanju. Svi sudionici iskazali su oduševljenje, pohvalili organizaciju i pokazali zadovoljstvo zbog naučenoga tijekom četverodnevnoga stručnog usavršavanja.

 

 

Zlata Paštar, prof.